scholing volgen

Het ontbreekt de laaggeschoolde uitzendkracht voornamelijk aan financiële middelen, stimulans en begeleiding. Dit blijkt uit onderzoek van STOOF (Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche) onder laaggeschoolde uitzendkrachten die laaggeschoold werk doen. Lees hieronder meer..

We hadden een respons van 297 uitzendkrachten, deze uitzendkrachten zijn laagopgeleid en doen laaggeschoold werk. 80% van de ondervraagden werkt langer dan 3 maanden voor de uitzendorganisatie en voornamelijk voor een uitzendvestiging die gevestigd is in het bedrijf.

Opvallend is dat 80% van deze uitzendkrachten zegt geen opleiding te volgen, maar 60% zegt dat wel te willen en 30% wil dit misschien. 64% zegt ze een opleiding zouden volgen als ze daar financieel bij geholpen zouden worden en een groot percentage zegt begeleiding en stimulans nodig te hebben. 62% zegt dat het gebrek aan geld echt een belemmering is, tijdsinvestering is veel minder een belemmering.

De ondervraagde uitzendkrachten werken voornamelijk in de productie en in de logistiek en 75% zegt door de uitzendformule meer kans op werk te hebben. 90% zegt veel te leren in de praktijk en 47% denkt daardoor ook meer kans te hebben op werk. 62% denkt door het volgens van een cursus of training nog meer kans te hebben op een baan. 42% denkt dat meer beroeps- en functiegerichte scholing nodig is om aan het werk te blijven. 60% denkt dat ze door scholing meer kans op werk hebben.

Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) is het scholingsfonds voor de flexbranche. STOOF stimuleert, initieert en financiert opleidingen voor flexibele en vaste medewerkers binnen de flexbranche en wordt paritair bestuurd door ABU, NBBU, CNV Vakmensen, FNV, LBV en De Unie.

Terug naar nieuws
 
 
Specialisme
 
Volg ons op
Facebook
Twitter
Linkedin
 
 
Contact Informatie
Houtzaagmolen 109
2986 GE Ridderkerk
0180 - 422585
info@carrerarecruitment.nl
 
 
Copyright © 2013 Carrera Recruitment BV. All rights reserved. Made by Smart FMS
SitemapDownloadsAlgemene voorwaardenDisclaimer