Vrees om tekort aan Technici groot

In de bouw- en infrasector verwacht 55 procent van de bedrijven komende vijf jaar een tekort aan technici. In de installatiebranche ligt dat percentage zelfs op 68 procent.
Dat blijkt uit onderzoek van Rovc, opleider van technisch personeel.

Voornaamste oorzaken van het toenemende tekort aan technici zijn de vergrijzing en het slechte imago van de sector. Daarnaast speelt ook de gebrekkige aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven een rol.

“Samen leggen deze drie oorzaken de kern van het probleem bloot: de technische sector heeft te weinig instroom en een te hoge uitstroom”, concludeert Rovc-directeur John Huizing.

Bedrijven die technisch personeel willen aantrekken doen er volgens hem goed aan om meer te investeren in opleidingen. Dat verhoogt de aantrekkelijkheid van de onderneming en dus de kans op het binnenhalen van technici.

Ondernemingen leiden personeel vooral op met als doel het werk te verbeteren. Slechts 8 procent van de technische bedrijven zet opleiden van technici in om de aantrekkelijkheid als werkgever te vergroten.

Huizing: “Het is essentieel om breder te kijken en de belangen van medewerkers niet uit het oog te verliezen. Waar medewerkers het verschil voor de organisatie maken, maakt goed werkgeverschap het verschil voor medewerkers.”

Na jaren van crisis, krabbelt de bedrijven die actief zijn in de techniek weer op. Afgelopen jaar boekte bij de helft van de ondernemingen een omzetstijging. Meer dan de helft verwacht dit jaar opnieuw groei.

 

 

Terug naar nieuws
 
 
Specialisme
 
Volg ons op
Facebook
Twitter
Linkedin
 
 
Contact Informatie
Houtzaagmolen 109
2986 GE Ridderkerk
0180 - 422585
info@carrerarecruitment.nl
 
 
Copyright © 2013 Carrera Recruitment BV. All rights reserved. Made by Smart FMS
SitemapDownloadsAlgemene voorwaardenDisclaimer